5. Pješadijska brigada

Realizirano takmičenje u malom fudbalu na nivou 5.pbr OS BiH

23.4.2014

U sklopu priprema za takmičenje u malom fudbalu na nivou OS BiH, 5. pješadijska brigada OS BiH na svom nivou, 22. i 23. aprila 2014. godine organizirala je i provela takmičenje u malom fudbalu.

Takmičenje je realizirano na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, a učešće na istom uzele su ekipe 1., 2. i  3. pješadijskog bataljona, artiljerijskog bataljona, te ekipa komande brigade i prištabnih jedinica.

Pored razvijanja takmičarskog duha i druženja, primarni cilj ovog takmičenja bio je odabir fudbalera koji će predstavljati 5.pbr prilikom takmičenja na nivou OS BiH. Takmičenje je proteklo u fer i korektnoj igri, a prvo mjesto osvojila je ekipa 2.pb, drugo mjesto izborila je ekipa komande brigade i prištabnih jedinica, dok je treće mjesto osvojila ekipa artiljerijskog bataljona. U revijalnom dijelu takmičenja, pobjednici takmičenja odigrali su utakmicu sa ekipom Gornjih Dubrava.

Na zatvaranju takmičenja ispred Komande brigade, učesnicima takmičenja obratio se pukovnik Ćerim Rastoder naglasivši značaj sporta za svakog pojedinca kao i za Oružane snage u cjelini. Čestitao je ekipama i pojedincima na postignutim rezultatima te od njih zatražio da u predstojećim takmičenjima iskažu svoj sportski duh te ulože maksimum svojih napora kako bi naša brigada osvojila što bolje mjesto na nivou OS BiH. Takođe, pukovnik Rastoder uručio je najboljim ekipama diplome, dok je ekipi Dubrava Gornjih uručena zahvalnica za njihovo učešće u revijalnom dijelu.

Info-5.pbr