5. Pješadijska brigada

Svečani doček Sedme rotacije Pješadijske jedinice i Devete rotacije Štabnih oficira iz mirovne misije ISAF

30.4.2014

Na lokaciji Vojne baze „Aerodrom Dubrave“, 30.04.2014. godine, upriličena је svečana ceremonija dočeka Sedme rotacije Pješadijske jedinice i Devete rotacije Štabnih oficira iz mirovne misije ISAF.

Ceremoniji su pored pripadnika OS BiH prisustvovali članovi njihovih porodica, predstavnici medija i drugi gosti, kao i određen broj međunarodnih predstavnika među kojima i predstavnici Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Domaćin ceremonije bio je komandant OK OS BiH, brigadni general Dragan Vuković, koji je u svom obraćanju naglasio zadovoljstvo postignutim  rezultatima, kako pripadnika Pješadijske jedinice, tako i Štabnih oficira. Njegovom obraćanju je prethodilo obraćanje komandanta 5.pbr, brigadira dr Kenana Dautovića, koji je naveo da je današnjom ceremonijom uspješno okončana treća rotacija iz sastava brigade, odnosno sedma rotacija OS BiH.

Nakon što je komandir Pješadijske jedinice OS BiH, poručnik Hasan Alispahić predao državnu zastavu komandantu OK OS BiH, brigadnom generalu Draganu Vukoviću, uslijedilo je čitanje naredbe o stimulativnim mjerama za pojedince koji su se tokom izvršenja misije posebno istakli.

Ceremonija svečanosti je okončana uz zajedničko druženje u restoranu Vojne baze „Aerodrom Dubrave“.

Info-5.pbr

5 FOTO GALERIJA