5. Pješadijska brigada

Obilježavanje 12. maja – Dana VRS i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u 5.pbr

9.5.2014

U povodu svečanosti obilježavanja Dana VRS i godišnjice osnivanja 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH, pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5.pbr 08.05.2014. godine tradicionalno su organizovali manifestaciju „Dan otvorenih vrata” u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Bijeljine, te rukovodstvo i radno osoblje civilnih institucija Grada Bijeljina.

„Vojska je stasala iz naroda, ona je dio naroda i kao takva mora mu časno služiti. Danas smo otvorili vrata kasarne,  da prikažemo kako živi i radi jedna jedinica OS BiH. Naš je cilj da afirmirаmo mlade ljude da jednog dana postanu dio OS BiH”, u svom obraćanju prisutnim naglasio je komandant 3.pb, pukovnik Studen Branko.

Taktičko-tehničkim zborom, učenicima je predstavljeno naoružanje i vojna oprema na upotrebi u bataljonu, nakon čega je posjećena Spomen soba i muzejski eksponati. “Volio bih  da, kad odrastem budem vojnik i nosim pušku”, rekao je desetogodišnji Todor Jović, učenik jedne od bijeljinskih osnovnih škola.

Info-5. pbr