5. Pješadijska brigada

Zajednički iftar na lokaciji Kasarne i aerodroma Dubrave

15.7.2014

Tradicionalno i ove godine 14. jula (17 dan Ramazana 1435. h.g.), noć uoči „Bedra” – jednog od najznačajnijih datuma u islamskom kalendaru, Komanda 5.pb i jedinice OS BiH razmještene na lokaciji Kasarne i aerodroma Dubrave, su organizovale iftar na kome je prisustvovao velik broj zvanica; predstavnika organa vlasti, vjerskih zajednica, penzionisanih pripadnika OS BiH, akademske zajednica, te boračkih i međunarodnih organizacija.

Nakon proučene Jemek dove, prisutnima se obratio brigadni imam Sejdalija ef. Hrnjić. On se u svom govoru zahvalio svim zvanicama na odzivu, te se potom osvrnuo na značaj mjeseca Ramazana i posta a posebno sa aspekta njegove uloge u jačanju duhovne dimenzije ličnosti. Gostima se potom obratio Komandant 5.pbr, brigadir dr. Kenan Dautović, koji je prisutne upoznao sa aktuelnostima u Komandi i jedinicama 5.pbr sa težištem na mjestu i ulozi Komande i jedinica brigade tokom minulih elementarnih nepogoda koje su zadesile našu zemlju.


Nakon klanjanja teravije, iftarsko druženje je nastavljeno u mesdžidu lokacije Kasarna i aerodrom Dubrave,  gdje se prisutnima u povodu  „Bedra” obratio i poruku uputio, Vojni muftija Hadis ef. Pašalić.

Info-5.pbr