5. Pješadijska brigada

Primopredaja dužnosti komandanta 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH

1.8.2014

U kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, 31.07.2014. godine, izvršena je primopredaja dužnosti komandanta 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH između pukovnika Branka Studena, dosadašnjeg komandanta i majora Sretena Miloševića, novoimenovanog komandanta.

Ceremonija primopredaje počela je svečanim postrojavanjem pripadnika bataljona i jadinica OS BiH lociranih u bijeljinskoj kasarni, uz prisustvo komandanta 5.pbr brigadnog generala dr. Kenana Dautovića i predstavnika brigade. Nakon predaje raporta od strane kapetan Gorana Miljevića zapovjedniku 5.pbr generalu Dautoviću, nazočnima se obratio dosadašnji komandant pukovnik Branko Studen.

Pukovnik Studen je izrazio zadovoljstvo što je jedan duži vremenski period bio komandant jednog ovakvog vojničkog kolektiva, zahvalio se svim pripadnicima bataljona na saradnji, a novom komandantu, majoru Miloševiću poželio uspješan rad na novoj dužnosti.

U svom prvom obraćanju u ulozi komandanta bataljona, major Milošević je istakao da su standardi koji su postavljeni u ovoj jedinici kada je u pitanju rad, red i stega veliki, a kasarna nosi epitet uređenije kasarne u OS BiH. „Nadam se da će se ti standardi održati na dostignutom nivou i da ću ispuniti očekivanja koja se traže od mene“, istakao je major Milošević.

Komandant 5.pbr brigadni general dr. Kenan Dautović pohvalio je timski rad pukovnika Studena i majora Miloševića, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim funkcioniranjem 3. pješadijskog bataljona, te im poželio uspjeh u daljnjem radu.

Ceremonija primopredaje dužnosti komandanta bataljona okončana je zajedničkim koktelom, na kome je ispred kolektiva bataljona pukovniku Studenu uručen prigodan poklon.
Info-5.pbr