5. Pješadijska brigada

Primopredaja dužnosti komandanta artiljerijskog bataljona, 5. pbr OS BiH.

19.8.2014

U sklopu redovnih rotacija komandnog kadra u OS BiH, na lokaciji kasarrne „Josip Karimović - Grabo“ u Žepču, dana 13.08.2014. godine, izvršena je primopredaje dužnosti komandanta artiljerijskog bataljona, 5. pješadijske brigade OS BiH između dosadašnjeg komandanta pukovnika Vlatka Marinčića i novoimenovanog komandanta majora Vlade Bilića.

Ceremonija primopredaje dužnosti izvršena je pred svečanim strojem pripadnika artiljerijskog bataljona, a istoj su prisustvovali načelnik štaba 5.pbr, brigadir Nebojša Đ. Vojaković i članovi Komande 5. pješadijske brigade. U svom obraćanju prisutnim, pukovnik Vlatko Marinčić se zahvalio pripadnicima artiljerijskog bataljona na dugogodišnjoj profesionalnoj i korektnoj saradnji i izrazio zadovoljstvo što je duži vremenski period bio komandant ovog vojničkog kolektiva. Novom komandantu je zaželio  puno uspjeha u radu na novoj dužnosti.


Prisutnim su se obratili i novoimenovani komandant, major Vlado Bilić kao i načelnik štaba 5.pbr brigadir Nebojša Vojaković. U svom obraćanju, major Bilić izrazio je zadovoljstvo što preuzima ovu jedinicu, te naglasio da će se maksimalno zalagati kako bi jedinica postizala što bolje rezultate. Brigadir Vojaković je istakao rezultate artiljerijskog bataljona u proteklom periodu, zahvalio se pukovniku Vlatku Marinčiću na dosadašnjem radu, te zaželio puno uspjeha komandantima na novim dužnostima.

Ceremonija primopredaje završena je uručivanjem poklona pukovniku Marinčiću od strane brigadira Vojakovića.

Info-5.pbr