5. Pješadijska brigada

Održano takmičenje na nivou 5. pješadijske brigade OS BiH u atletici

9.9.2014

Na osnovu Kalendara sportskih takmičenja u OS BiH za 2014. godinu, na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, u dane 08. i 09. septembra 2014. godine, održano je takmičenje u atletici na nivou 5.pbr OS BiH.

Takmičenje je otvorio pukovnik Ćerim Rastoder, koji je tom prilikom naglasio važnost sportskih takmičenja u OS BiH, a pogotovo takmičenja u atletici, koja je osnov svih ostalih takmičarskih disciplina. Osim druženja i razvijanja takmičarskog duha ekipa, cilj ovog takmičenja bio je i selekcija i odabir takmičarske ekipe brigade, koja će 5.pbr predstavljati u takmičenju na nivou OS BiH.

Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa iz sastava jednica 5. pbr, koje su u ženskoj i muškoj konkurenciji odmjerile snage u trčanju na 400, 800, 1500, 3000 i 10000 metara, bacanju kugle i skoku u dalj. Ovogodišnji pobjednik takmičenja je ekipa 2. pješadijskog bataljona, drugo mjesto osvojila je ekipa 1. pješadijskog bataljona, dok je treće mjesto zauzela ekipa 3. pješadijskog bataljona.



Najboljim pojedincima i ekipama, diplome je uručio pukovnik Ćerim Rastoder, PNS za civilno-vojnu saradnju 5.pbr OS BiH, čestitao im na postignutim rezultatima, te im je poželio što bolje rezultate u takmičenju na nivou OS BiH.

Info – 5.pbr