5. Pješadijska brigada

Takmičenje na nivou 5. pješadijske brigade OS BiH u disciplini „Streljaštvo muškarci/žene pojedinačno i ekipno“

18.9.2014

Na osnovu Kalendara sportskih takmičenja u OS BiH za 2014. godinu, na strelištu „Paša bunar“ u Tuzli, u dane 16., 17. i 18. septembra 2014. godine, održano je takmičenje u streljaštvu na nivou 5. pbr OS BiH. Takmičenje je otvorio pukovnik Ćerim Rastoder, koji je tom prilikom naglasio značaj sportskih takmičenja u OS BiH, a pogotovo streljaštva koje je osobito važna vojnička disciplina.

Pet ekipa iz sastava jedinica 5. pbr u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičilo se u gađanju automatskom puškom M16 A1 i pištoljem CZ 999. U ekipnoj konkurenciji, gađanje AP M16 A1- muškarci, prvo mjesto osvojila je ekipa komande brigade i prištabnih jedinica, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa 2. pješadijskog bataljona. U ekipnoj konkurenciji, gađanje pištoljem CZ 999 – muškarci, prvo mjesto osvojila je ekipa komande brigade i prištabnih jedinica, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila ekipa 1. pješadijskog bataljona.

Ceremoniju dodjele diploma najuspješnijim pojedincima i ekipama, upriličena je po završetku takmičenja, a diplome je uručio brigadni general dr. Kenan Dautović, komadant 5. pbr OS BiH. Tom prigodom, general Dautović se zahvalio svim sudionicima na fer i korektnom takmičenju, a strijelcima koji su ušli u sastav ekipe 5. pbr, poželio je „oštar pogled i mirnu ruku tokom takmičenja na nivou OS BiH.“

Info- 5.pbr