5. Pješadijska brigada

Oružanim snagama BiH uručena Zahvalnica općine Žepče

16.10.2014

Tokom svečanog obilježavanja dana općine Žepče, 14. oktobra 2014. godine u prostorijama centra za kulturu općine Žepče, Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, uručena je Zahvalnica općine Žepče. Zahvalnicu koju je u ime Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine preuzeo major Vlado Bilić, komadant topničkog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH, uručio je Načelnik općine, gospodin Mato Zovko.

U svom obraćanju, gospodin Zovko je istakao: „ da su Oružane snage Bosne i Hercegovine dale ogroman doprinos na pomoći i spašavanju civilnog stanovništva tokom elementarnih nepogoda, koje su ovo područje zadesile u maju ove godine“, kao i angažovanje OS BiH na pomoći u sanaciji šteta koje su izazvale ove elementarne nepogode (poplave i klizišta).

Ova Zahvalnica je dokaz odlične saradnje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i lokalne zajednice općine Žepče, koja se ogledala kroz realizovanje niza zajedničkih projekata i vježbi OS BiH i jedinica lokalne zajednice. Takođe, u povodu obilježavanja dana OS BiH u ovoj lokalnoj zajednici (18. novembra 2014. godine), planirano je niz zajedničkih sportskih i kulturnih aktivnosti, kao što su turnir u malom nogometu, koncert na kome će učestvovati Orkestar OS BiH, te filharmonije iz Sarajeva i B. Luke, itd.  

Info- 5.pbr.