5. Pješadijska brigada

Inspekcijski tim Ruske Federacije boravio na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“

17.3.2015

U skladu sa Bečkim dokumentom 2011, Inspekcijski tim Ruske Federacije na čelu sa pukovnikom Nikolajem Bugarovskim, dana 17.03.2015. godine, na lokaciji razmještaja Komande 5. pbr OS BiH u kasarni i aerodromu „Dubrave“ izvršio je Kontrolu specifiranog područja.

U pratnji Inspekcijskog tima Ruske Federacije bile su starješine iz sastava Pratećeg tima OS BiH predvođene brigadirom Branom Jankovićem.

Načelnik štaba 5. pbr, brigadir Nebojša Đ. Vojaković, prihvatio je navedene Timove, predstavio starješine Lokalnog tima 5. pbr, te prezentovao opći brifing o 5. pbr OS BiH kroz koji je Inspekcijski tim Ruske Federacije upoznat o jedinici, misiji 5. pbr, organizacijsko formaciskoj strukturi, razmještaju komandi i jedinica, stanju personala, te težišnim aktivnostima brigade sa akcentom na obuci.

Nakon brifinga članovi Inspekcijskog tima Ruske Federacije u pratnji Lokalnog i Pratećeg Tima OS BiH obišli su park borbenih vozila okb/brTP, kao i pravoslavni Hram Sv. Dimitrija na lokaciji, čime je ova aktivnost okončana.

Info- 5.pbr