5. Pješadijska brigada

Na nivou 5. pješadijske brigade OS BiH održano takmičenje u disciplini “Streetball”

1.9.2015

Na osnovi Upustva o sportskim takmičenjima OS BiH i Godišnjeg plana u kasarni i aerodromu “Dubrave” Živinice, 31.08.2015. godine, održano je takmičenje na nivou 5. pbr u disciplini “Streetball”.

Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa iz komande i jedinica 5. pbr (četiri muške i dvije ženske ekipe). Najbolja ekipe u disciplini „Streetball“ na nivou 5. pbr, ove godine je ekipa Komande i prištabnih jedinica 5. pbr, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Titulu najboljeg strijelca u muškoj konkurenciji ponio je vojnik Dalibor Nikolić, djelatnik izviđačke čete dok je u ženskoj konkurenciji tu titulu ponijela vojnik Antonija Rimac, djelatnica 2. pb. Za najboljeg igrača u muškoj konkurenciji proglašen je kaplar Ilija Kaščel djelatnik 2. pb, a u ženskoj konkurenciji za najbolju igračicu proglašena je vojnik Jelena Gojković, djelatnica izviđačke čete.

Osim druženja i razvijanja takmičarskog duha ekipa, cilj ovog takmičenja bio je i selekcija i odabir takmičarske ekipe brigade, koja će 5. pbr predstavljati u takmičenju na nivou OS BiH, koje će se održati početkom septembra tekuće godine.

Info- 5. pbr