6. Pješadijska brigada

Takmičenje u orijentacionom trčanju na LPO Manjača 18. i 19. 08.2010.godine

20.8.2010

U svakodnevnoj obuci pripadnika 1/6. pbr veliki značaj pridaje se fizičkoj obuci i razvoju takmičarskog duha kao i poboljšanju psihofizičkih sposobnosti starješina i vojnika. U skladu sa tim, 18. i 19.08.2010. godine na LPO Manjača je održano takmičenje u orijentacionom trčanju na nivou 6.pbr

U svakodnevnoj obuci pripadnika 1/6. pbr veliki značaj pridaje se fizičkoj obuci i razvoju takmičarskog duha kao i poboljšanju psihofizičkih sposobnosti starješina i vojnika. U skladu sa tim, 18. i 19.08.2010. godine na LPO Manjača je održano takmičenje u orijentacionom trčanju na nivou 6.pbr, a odgovoran je bio kap. Perić Siniša iz komande 1.pb.
Sportsko takmičenje je otvorio zamjenik Komandanta 6.pbr koji je svim učesnicima poželio sreću i dobro zdravlje tokom takmičenja, a prva mjesta su osvojili sv1k Jezdić Zlatan iz artiljerijskog bataljona u pojedinačnoj konkurenciji te ekipa 1.pb u štafetnom takmičenju.

Posebno treba pohvaliti žensku ekipu 1.pb koja je bila jedina u ženskoj konkurenciji ali su pokazale zavidnu osposobljenost i fizičku spremnost.
Učesnici takmičenja su pokazali odličnu pripremljenost i poznavanje vojničkih vještina u orijentaciji u prostoru te posebno treba pohvaliti veliko zalaganje svih učesnika takmičenja koje je održano u teškim uslovima jer je vladala velika vrućina.

Na kraju takmičenja održana je svečanost zatvaranja gdje su uručene prigodne diplome najboljima i zajednički ručak i druženje svih učesnika.