6. Pješadijska brigada

Sportsko takmičenje na nivou 6.pbr OS BiH u streljaštvu – vazdušna puška

8.9.2010

Dana 07.09.2010.godine u kasarni „Kozara“ u organizaciji izviđačke čete 6.pbr održano je sportsko takmičenje 6.pbr u gađanju vazdušnom puškom. Na takmičenju je učestvovalo 5 ekipa: komanda brigade i prištapske jedinice, 1., 2., 3.pješadijski bataljon, te artiljerijski bataljon.

Dana 07.09.2010.godine u kasarni „Kozara“ u organizaciji izviđačke čete 6.pbr održano je sportsko takmičenje 6.pbr u gađanju vazdušnom puškom.
Na takmičenju je učestvovalo 5 ekipa: komanda brigade i prištapske jedinice, 1., 2., 3.pješadijski bataljon, te artiljerijski bataljon.
Tim povodom načelnik štaba 6.pbr pukovnik Perica Baković otvaranjem takmičenja istakao je značaj ovakvog oblika sportskog takmičenja. Ovo je klasična vojna disciplina u kojoj će brigada posvetiti maksimalno pažnje kako bi pripremili kvalitetnu i reprezentativnu ekipu brigade koja će na predstojećim takmičenjima na nivou OS BiH dostojanstveno predstavljati brigadu, istakao je pukovnik Baković.

Takmičari su ostvarili zavidne rezultate, a nijanse su odlučivale o pojedinačnom pobjedniku.
Najuspješniji u ekipnom poretku su bili pripadnici 1.pješadijskog bataljona sa ostvarenih 460 krugova, drugo mjesto je zauzela Komanda brigade i prištapske jedinice sa osvojenih 458 krugova, dok je treće mjesto pripalo artiljerijskom bataljonu sa osvojenih 434 kruga.
U muškom pojedinačnom poretku prvo mjesto je osvojio kapetan Siniša Perić (pripadnik 1.pješadijskog bataljona) sa ostvarenih 168 krugova, drugo mjesto je pripalo kapetanu Goranu Vranješu (pripadnik K-de brigade) sa ostvarenih 165 krugova, a treće mjesto p.poručniku Oliveru Tomiću (pripadnik artljerijskog bataljona) sa ostvarenih 155 krugova.

U ženskom pojedinačnom poretku prvo mjesto je osvojila kaplar Nada Pendić (pripadnica 1.pješadijskog bataljona) sa ostvarenih 148 krugova, drugo mjesto je pripalo vojniku Vesni Kukić (pripadnici 1.pješadijskog bataljona) sa ostvarenih 141 krugova, a treće mjesto vojniku Žani Vulić (pripadnici 1.pješadijskog bataljona) sa ostvarenih 133 kruga.

Aktivnost je uspješno relizovana, a najboljim pojedicima i ekipama dodjeljene su diplome za ostvarene rezultate. Poseban doprinos u pripremi streljane, organizaciji i realizaciji sportskog takmičenja dao je stariji vodnik I klase Smiljanić Dragan sa vojnicima i starješinama izviđačke čete.

info – 6. pbr