6. Pješadijska brigada

Obuka deklarisane jedinice 1.pb na sistemu JANUS u Žunovnici od 11. do 15.10.2010.godine

18.10.2010

Težište u obuci pripadnika 1/6. pbr poslednjih šest mjeseci je svakako na obuci 1.pč na čelu sa komandirom kap.Slavuljicom, deklarisane jedinice koja se priprema za izvođenje rotacijske vježbe na poligonu Manjača u novembru.

Težište u obuci pripadnika 1/6. pbr poslednjih šest mjeseci je svakako na obuci 1.pč na čelu sa komandirom kap.Slavuljicom, deklarisane jedinice koja se priprema za izvođenje rotacijske vježbe na poligonu Manjača u novembru. U okviru priprema za navedenu vježbu u Centru za borbene simulacije u Žunovnici kod Hadžića starješine i vojnici 1.pč uspješno su izveli petodnevnu simulacijsku vježbu na sistemu JANUS.

Učesnici vježbe su bili sve starješine iz čete na čelu sa komandirom čete i komandirima vodova i svi su pokazali odličnu motivisanost, teorijsku pripremljenost i poznavanje rada na sistemu JANUS, a od strane instruktora iz Centra odlično su ocijenjeni za rad u približno realnim uslovima koji vladaju na stvarnom bojnom polju.

U obuci deklarisane jedinice posebno treba naglasiti značaj kompletnosti jedinice u proteklom periodu jer su starješine i vojnici posvećeni samo izvođenju obuke, a oslobođeni obaveza stražarske službe i ostalih faktora koji utiču na izvođenje kvalitetne obuke, što se pokazalo kao dobra praksa ukoliko se žele dostići postavljeni standardi obučenosti jedinica OS BiH.

Info - 6.pbr