6. Pješadijska brigada

Obilježavanje 1. decembra -Dana Oružanih snaga BiH

26.11.2010

Godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni "Adil Bešić" u Bihaću svečano je obilježena 23.11.2010. godine na pisti u skladu sa Protokolom obilježavanja ovoga značajnog datuma.

Godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni "Adil Bešić" u Bihaću svečano je obilježena 23.11.2010. godine na pisti u skladu sa Protokolom obilježavanja ovoga značajnog datuma.

Obilježavanje Dana OS BiH je otpočelo dočekom mnogobrojnih uvaženih gostiju iz pretpostavljene Komande, kao i zvaničnika civilnih institucija sa područja USK-a i grada Bihaća i postrojavanjem jedinica iz sastava 2. pješadijskog bataljona na pisti kasarne.

Major Elvir Bešić predao je raport Komandantu bataljona, nakon čega je uslijedilo intoniranje himne i obraćanje ministra za boračka pitanja USK-a gospodina Mirsada Vojića u ime Vlade USK-a, te Komandanta bataljona.

Pukovnik Planinčić Rifet u svome govoru istakao je da je 2. pješadijski bataljon formiran u sklopu sveobuhvatne reorganizacije i ustrojstva OS BiH na državnom nivou, te da je nakon godina koje su protekle, prepoznatljiv po znanju i iskustvu koje imaju pripadnici OS BiH.Takodje je naveo da je u odnosu na prethodni period priprema, organizacija i realizacija postavljenih zadataka sada mnogo složenija po svom obimu i zahtjevima, te angažovanju ljudskih i materijalnih resursa, ali iste izvršavamo sa visokim stepenom uspjeha.

Na kraju je pukovnik Planinčić čestitao svim pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima  2. pješadijskog bataljona i iskazao uvjerenje da će znati opravdati ukazano povjerenje i nositi se sa izazovima profesije.

Na poseban način svi su pozdravili prisustvo naših najmlađih gostiju - učenika i nastavnika Osnovnih škola iz Bihaća, za koje smo pripremili tehničko-taktički zbor, prezentaciju filma aktivnosti naše jedinice, te ih na kraju skromno počastili.

Info – 6.pbr