6. Pješadijska brigada

Obilježen Dan Oružanih snaga BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci

26.11.2010

Nakon niza aktivnosti manifestacijskog karaktera, svečanim postrojavanjem komandi i jedinica na lokaciji kasarna „Kozara“ u Banja Luci, 24.novembra 2010. godine obilježena je 5. godišnjica od formiranja Oružanih snaga BiH.

Nakon niza aktivnosti manifestacijskog karaktera, svečanim postrojavanjem komandi i jedinica na lokaciji kasarna „Kozara“ u Banja Luci, 24.novembra 2010. godine obilježena je 5. godišnjica od formiranja Oružanih snaga BiH.
Svečanom činu postrojavanja, pored navedenih, prisustvovali su predstavnici entitetskog i lokalnog nivoa vlasti u RS, predstavnici NATO ureda u Banja Luci predstavnici reginalnog Koodinacijskog centra Banja Luka i LOT tima, te predstavnici privrednog, kulturnog i sportskog života RS.

U svojstvu domaćina brigadni general Stamenko Novaković prigodnim govorom istakao je značaj ovog događaja i u svom izlaganju dao kraći osvrt na ostvarene rezultate komandi i jedinica na lokaciji kasarna „Kozara“ od formiranja do danas.
„Mnogi zadaci su realizovani ne prekidajući kontinuitet, a svakako da su najvažnija obuka i obezbjeđenje lokacija. Nije mala stvar iz ove perspektive konstatovati da su nam lokacije bile i biće sigurne, a da smo u svaki zadatak i operaciju ulazili u potpunosti osposobljeni, a što se posebno može vidjeti u operacijama vođenim u zemlji i u inostranstvu kao što su one u Iraku i Afganistanu, deminiranje, pomoć civilnim strukturama u elementarnim nepogodama,“ istakao je u svom obraćanju general Novaković.

Pored Komandanta 6. pbr, prisutnima se obratio general-major Mirsad Gutić koji je prisutnima pored ostalog čestitao predstojeći Dan Oružanih snaga BiH.
Prisutnima se takođe obratio i predsjednik Odbora za sigurnost u Narodnoj skupštini RS, gospodin Petar Đokić koji je zaželio pripadnicima OS BiH da i u narednom periodu budu svijetao primjer mogućnosti i sposobnosti ove zemlje da živi normalan život i „zato vam čestitam na svemu što ste do sada postigli, želim vam puno uspjeha i dobrih rezultata i u narednom periodu i da mnogo godina proslavljate i zajedno svi mi proslavljamo ovaj veoma važan dan vaše svečanosti,“ istako je gospodin Đokić.

Po završetku prigodnih obraćanja domaćina i zvanica upriličeno je čitanje stimulativnih mjera, nagrađenih i pohvaljenih sa nivoa Operativne komande OS BiH i KP OS BiH.

Info – 6.pbr