6. Pješadijska brigada

Obilježavanje pravoslavnog Božića na lokaciji kasarne ”Kozara” u Banja Luci

14.1.2011

Tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića održan je 13.januara na lokaciji kasarne “Kozara”u Banja Luci.

Tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića održan je 13.januara na lokaciji kasarne “Kozara”u Banja Luci.
Svečanosti koju su organizovali pravoslavni vojni sveštenici u saradnji sa komandantima jedinica na lokaciji prisustvovali su brojni zavaničnici iz Parlamenta BiH, Vlade Republike Srpske, Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Eparhije banjalučke Srpske pravoslavne crkve, NATO-a, medija, te predstavnika vojnih formacija koji gravitiraju van lokacije Banja Luka.

Nakon uvodne riječi dobrodišlice brigadnog sveštenika Dragana Šućura, ispred vladike banjalučkog Jefrema prisutnima se obratio i sveštenik Jovan sa najboljim željama povodom najsvetijeg praznika pravoslavnih vjernika.
Najljepše želje u svojstvu domaćina povodom obilježavanja pravoslavnog Božića prisutnima je uputio i brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pbr OS BiH, tradiconalnim pozdravom “''Mir Božji Hristos se Rodi”, te u svom obraćanju između ostalog istakao „Ovde je prisutna vjerska, tradicijska, kulturna i istorijska raznolikost. OS BiH izvršavaju niz težišnih zadataka,postižu se rezultati, nižu uspjesi, ali i bori sa različitim poteškoćama. Iako smo kompleksni, mi smo u velikoj mjeri jedinstveni, ovdje je rad, red i disciplina, tolerancija, poštovanje, uvažavanje i bogatstvo u šarenilu.Ovde smo jedinstveni u nadi da će nam svakim danom biti sve bolje i bolje, da će ovakva druženja umnogome doprinijeti boljem razumijevanju i većem poštovanju“, a potom je pozvao sve da se uz druženje i bogatu trpezu koja je ovom prilikom poslužena ugodnom osjećaju.

Pozdravnim govorom prisutnima se obratio i gost svečanosti Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji se kratko osvrnuo na turbulentno stanje u kojem se država BiH nalazi, te značaj i uloge OS BiH u očuvanju mira na ovim prostorima.

U prepunom prostoru i bogat muzički sadržaj, te zavidan meni uzvanici su mogli osjetiti toplinu koju Božić donosi.

Info – 6.pbr