6. Pješadijska brigada

Učešće pripadnika 1/6.pbr u Bogojavljenskoj litiji

20.1.2011

Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja kojim se obilježava krštenje Isusa Hrista u svetoj rijeci Jordan u Banjaluci se svake godine organizuje svečana litija kroz gradske ulice i takmičenje u plivanju za časni krst.

Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja kojim se obilježava krštenje Isusa Hrista u svetoj rijeci Jordan u Banjaluci se svake godine organizuje svečana litija kroz gradske ulice i takmičenje u plivanju za časni krst. Ove godine po drugi put uz organizaciju brigadnog sveštenika 6.pbr učešće u svečanoj litiji koja je pošla od Sabornog hrama Hrista Spasitelja i završila se na Gradskom mostu uzeli su i pripadnici 1/6.pbr koji su dostojno predstavljali OS BiH.

Na kraju litije na Gradskom mostu pored tvrđave Kastel održana je svečana liturgija koju je služio Vladika banjalučki gospodin Jefrem, a nakon liturgije organizovano je tradicionalno plivanje za časni krst u rijeci Vrbas. Po izuzetno hladnom vremenu pored više od 20 učesnika u takmičenju plivao je i pripadnik 1/6.pbr por Subašić Mladen koji je rekao da mu je čast što je učestvovao u manifestaciji i pozvao je da sledeće godine bude i više učesnika na plivanju za časni krst iz 1/6.pbr.

Info – 6.pbr