6. Pješadijska brigada

Sastanak glavnih narednika

25.1.2011

U kasarni “Kozara” u Banjaluci, dana 24. januara 2011. sastali su se glavni narednik Komande NATO štaba za BiH, Kerry Boggs i njegov suradnik, glavni narednik Michael Borau, sa glavnim narednikom Komande za podršku, zastavnikom Edinom Turkićem i glavnim narednikom 6. pbr, Duškom Milakovićem.

U kasarni “Kozara” u Banjaluci, dana 24. januara 2011. sastali su se glavni narednik Komande NATO štaba za BiH, Kerry Boggs i njegov suradnik, glavni narednik Michael Borau, sa glavnim narednikom Komande za podršku, zastavnikom Edinom Turkićem i glavnim narednikom 6. pbr,  Duškom Milakovićem.
Sastanak je održan s ciljem sagledavanja stanja podoficirskog kora u navedenim jednicama OS BiH, a bilo je riječi i o perspektivama u budućem razvoju i unapređenju rada.

Narednike iz sastava NATO štaba zastavnik Edin Turkić je upoznao sa trenutnim statusom podoficirskog kora KP i potčinjenih jedinica, sa akcentom na poslovima i zadacima podoficira u okviru podrške operativnim snagama OS BiH, statusu osnovne obuke kandidata u Centru za osnovnu obuku, statusu institucionalne obuke o okviru Centra za profesionalni razvoj OS BiH, te dodatnim edukacijama na specijalističkim i jezičkim kursevima u proteklom vremenu i planovima za budućnost. Iznesene su ocjene o dobrim i lošim stranama obuke i prijedlozi za poboljšanje obuke i rada podoficirskog sastava.
Zastavnik Milaković je govorio o podoficirskom sastavu 6. pbr, njihovoj obučenosti, realiziranim i planiranim zadacima, te problemima s kojima se susreću i mjerama koje su poduzete da se problemi prevaziđu.
Narednik Boggs se zahvalio na izuzetno dobro pripremljenim i prezentiranim elementima koji se tiču aktivnosti podoficra, te obećao nastavak suradnje i pomoći Oružanim snagama BiH.

Info – Komanda podrške