6. Pješadijska brigada

Obilježavanje Mevluda - rođenje Muhammeda a.s. na lokaciji razmještaja 2.pješadijskog bataljona

15.2.2011

U kasarni "Adil Bešić" u Bihaću, na lokaciji razmještaja 2.pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH pripadnici jedinice, kao i drugih jedinica raspoređenih na lokaciji, obilježili su Mevlud-rođenje Muhammeda a.s.

U kasarni "Adil Bešić" u Bihaću, na lokaciji razmještaja 2.pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH pripadnici jedinice, kao i drugih jedinica raspoređenih na lokaciji, obilježili su Mevlud-rođenje Muhammeda a.s. Povodom ovoga značajnog vjerskog datuma ovogodišnji program obilježavanja Mevluda vezan za obilježavanje značajnih datuma hidžretskog kalendara podijeljen je u dva segmenta.

U skladu sa Protokolom obilježavanja Mevluda, nakon podne namaza u mesdžidu kasarne "Adil Bešić" učen je tradicionalni mevlud o Poslaniku a.s., a prigodnim obraćanjem u uvodnim dijelu bataljonski imam, kapetan Enver Merdić, istaknuo je važnost ovoga datuma za sva lica islamske vjeroispovjesti.

Drugi dio obilježavanja u kasarni "Adil Bešić" za pripadnike 2.pješadijskog bataljona, otpočeo je nakon mevluda u 13.30h u učionici 2.pč gdje je upriličena video projekcija dokumentarnog filma o Muhammedu a.s.
 

Info – 6.pbr