6. Pješadijska brigada

Analiza rada iz oblasti personala OK OS BiH

10.3.2011

Planom aktivnosti u kasarni ”Kozara” u Banja Luci , 09. marta 2011. godine, realizovana je analiza rada iz oblasti personala Operativne komande Oružanih snaga BiH. Analizi su prisustvovali predstavnici Sektora za upravljanje personalom MO BiH, personalni organi iz Zajedničkog štaba, Operativne komande, Komande podrške, te svih brigada iz organskog sastava OK OS BiH.

Planom aktivnosti u kasarni ”Kozara” u Banja Luci, 09. marta 2011. godine, realizovana je analiza rada iz oblasti personala Operativne komande Oružanih snaga BiH. Analizi su prisustvovali predstavnici Sektora za upravljanje personalom MO BiH, personalni organi iz Zajedničkog štaba, Operativne komande, Komande podrške, te svih brigada iz organskog sastava OK OS BiH. Pored navedenih, ovoj analizi prisustvovali su i general-major Anto Jeleč, te brigadni generali Mirko Tepšić i Stamenko Novaković.

Ovom analizom sagledane su ključne aktivnosti personala u protekloj godini, težišni zadaci, planirani i vanredni, te su pomenuti svi problemi iz oblasti personala.
Tokom analize razmatrani su ciljevi u tekućoj godini, sa akcentom na podizanje sistema ocjenjivanja personala na viši nivo, poboljšanje načina odabira kandidata za školovnje/kursiranje, personalana popuna jedinice vojnicima i rješavanje statusnih pitanja njenih pripadnika.
Generali Jeleč i Tepšić iskoristili su priliku i kroz razgovor sa generalom Novakovićem upoznali se sa tekućim aktivnostima u Komandi i jedinicama 6.pbr. Takođe, izvršen je obilazak jedinica razmještenih na lokaciji kasarna ”Kozara”.

Info – 6.pbr