6. Pješadijska brigada

Sportsko takmičenje u odbojci na nivou 6.pješadijske brigade OS BiH

8.4.2011

U kasarni „Kozara“ u Banja Luci, od 05. do 07. aprila, održan je odbojkaški turnir na kojem je učestvovalo ukupno 5.ekipa iz sastava 6.pješadijske brigade OS BiH.

U kasarni „Kozara“ u Banja Luci, od 05. do 07. aprila, održan je odbojkaški turnir na kojem je učestvovalo ukupno 5.ekipa iz sastava 6.pješadijske brigade OS BiH.
Takmičenje je bila dobra prilika da se odmjeri sportsko umjeće ekipa tri pješadijska bataljona, artiljerijskog bataljona, te Komande brigade sa prištabnim jedinicama.

Organizator sportskog takmičenja bila je izviđačka četa sa kapetanom Šabić Himzom na čelu. Prvog dana pristupilo se upoznavanju učesnika sa propozicijama takmičenja, izvlačenju parova, te svečanim postrojavanjem i otvaranjem takmičenja uz prisustvo načelnika Štaba 6.pbr pukovnika Dragana Marića u pratnji pripadnika Komande brigade. U svom obraćanju pukovnik Dragan Marić istakao je značaj ovakvog sportskog takmičenja na nivou brigade koji prije svega ima za cilj jačanje kolektiva i sportskog duha uopšte.
„S obzirom na niz aktivnosti koje brigada realizuje, ovakvu sportsku priliku treba iskoristiti za međusobno upoznavanje i druženje, a između ostalog sportsko i fer nadmetanje“, istakao je pukovnik Dragan Marić.

Sve su utakmice odigrane u sportskom objektu „Balon“ u kasarni „Kozara“ u duhu pravog prijateljstva i saradnje. Na trećem mjestu je završio tim 2.pješadijskog bataljona, dok je tim 1.pješadijskog bataljona zauzeo drugo mjesto. Završnom utakmicom ekipa 3.pješadijskog bataljona nakon zaslužene pobjede protiv 1.pješadijskog bataljona osvojila je prvo mjesto i time potvrdili svoju dominaciju u ovom sportu. Za fer-plej ekipu turnira proglašen je artiljerijski bataljon, dok je za najboljeg igrača turnira proglašen vojnik Huse Žapčević.

Ceremonija dodjele diploma za najuspješnije tri prvoplasirane ekipe održana je po završetku turnira, a diplome je uručio pomoćnik načelnika štaba za logistiku Komande 6.pbr pukovnik Amir Suljanović.

Takmičari su izrazili zadovoljstvo na organizaciji i provođenju takmičenja u odbojci sa željom da se isto organizuje i u buduće. Nakon završetka aktivnosti takmičari su se organizovano vratili u svoje matične jedinice i redovnim vojničkim zadacima.


Info – 6.pbr