6. Pješadijska brigada

Svečani ispraćaj pripadnika 6.pješadijske brigade

13.5.2011

Kao rezultat uspješnog angažovanja starješina u sastavu komandi i jedinica 6.pješadijske brigade upriličen je svečani ispraćaj za iste koji su u proteklom periodu dobili premještaj na druge dužnosti.

Kao rezultat uspješnog angažovanja starješina u sastavu komandi i jedinica 6.pješadijske brigade upriličen je svečani ispraćaj za iste koji su u proteklom periodu dobili premještaj na druge dužnosti. Aktivnost je upriličena 10. maja na lokaciji izletišta Rekavica pored Banja Luke. Kroz ugodno i neformalno druženje starješina komande brigade, bataljona i prištabnih jedinica planiran je i svečani ispraćaj sljedećih starješina, brigadira Ilije Petrovića, pukovnika Perice Bakovića i Rifeta Planinčića, te kapetana Senade Memić, Čakar Safeta i Smajić Nermina.

Svakako ovo je bila prilika da se prije svega stari prijatelji vide i druže, te podsjete na značajne rezutate koje je brigada postigla tokom njihovog angažovanja u 6.pješadijskoj brigadi. Bitno je napomenuti da su navedene starješine premještene na više i odgovornije dužnosti gdje će imati mogućnosti za dalje napredovanje u službi. Jedan broj navedenih starješina nije imao priliku da prisustvuje svečanom druženju i ispraćaju zbog radnih obaveza što je u svom obraćanju prisutnima naglasio general Stamenko Novaković, komandant 6.pješadijske brigade.

Uručivanjem simboličnih poklona dato je do znanja da su isti uvijek dobro došli u 6.pješadijsku brigadu i da uvijek mogu računati na podršku po bilo kom osnovu od pripadnika brigade. Takođe upućena je želja svima za mnogo zdravlja i uspjeha u izvršenju zadataka na novim dužnostima.
U ime premještenih starješina prisutnima se zahvalila kapetan Memić Senada.

Info – 6.pbr