6. Pješadijska brigada

Obuka podoficira 6.pješadijske brigade i posjeta glavnog podoficira NATO štaba Sarajevo

30.5.2011

U kasarni „Kozara“ u periodu od 23.05. do 27.05 2011.godine izvedena je obuka podoficira 6.pješadijske brigade.Na obuci je prisustvovalo 25 glavnih podoficira nivoa bataljona, četa i vodova.

U kasarni „Kozara“ u periodu od 23.05. do 27.05 2011.godine izvedena je obuka podoficira 6.pješadijske brigade.Na obuci je prisustvovalo 25 glavnih podoficira nivoa bataljona, četa i vodova. U okviru obuke 26.05.2011.godine izvršeno je i gađanje na strelištu „Debeljača“ u Bihaću.
Na poziv glavnog podoficira 6.pješadijske brigade, zastavnika I klase Duška Milakovića, ovoj aktivnosti se odazvao i glavni podoficir NATO štaba Sarajevo Kerry J. Boggs. Zastavnik I klase Milaković je primio glavnog podoficira NATO štaba Sarajevo i upoznao ga sa značajem navedene obuke kao i sa drugim aktivnostima koje se provode u 6.pješadijskoj brigadi.
Tokom posjete razgovoralo se i o popunjenositi podoficirama i vojnicima, stanju opreme i sličnim temema vezanih za obuku vojnika i podoficira. Glavni podoficir 2.pješadijskog bataljona stariji vodnik I klase Hasib Abdijanović, koji je bio u ulozi domaćina, upoznao je Boggsa sa kasarnom „Adil Bešić“, te aktivnostima koje se u njoj provode i tom prilikom organizovan je obilazak strelišta „Debeljača“ i stadiona koji je u fazi priprema za predstojeće sportsko takmičenje u fudbalu na nivou OS BiH.

Glavni podoficir NATO štaba Sarajevo, Kerry J. Boggs je istakao da je veoma zadovoljan prijemom i sa onim što je vidio u nadi da će i u buduće biti ovakih posjeta i na drugim lokacijama 6.pješadijske brigade.

Info – 6.pbr