6. Pješadijska brigada

Ekipa 3.pb pobjednik sportskog takmičenja na nivou 6.pbr u disciplini „Mali nogomet“

22.9.2011

6.pješadijska brigada je u skladu sa kalendarom sportskih aktivnosti za 2011.godinu organizovala i realizovala sportsko takmičenje u disciplini „Mali nogomet“ 20. i 21.septembra u Doboju.

6.pješadijska brigada je u skladu sa kalendarom sportskih aktivnosti za 2011.godinu organizovala i realizovala sportsko takmičenje u disciplini „Mali nogomet“ 20. i 21.septembra u Doboju.
Na takmičenju je učestvovalo ukupno 5 ekipa i to: tri pješadijska bataljona, artiljerijski bataljon, te Komanda i prištabne jedinice kao jedna ekipa.
Domaćin prvenstva je bio artiljerijski bataljon iz Doboja koji je obezbjedio potrebne uslove za realizaciju navedene aktivnosti. Turniru je prethodio prihvat i smještaj ekipa, određivanje rasporeda odigravanja utakmica i svečano otvaranje turnira.

Takmičenje je otvorio NŠ 6.pbr brigadir Ilija Petrović koji je u svom obraćanju ekipama naglasio potrebu ovakvog oblika druženja i takmičenja koji za cilj ima jačanje kolektivnog duha i pozitivnog rivalstva, te poželio da najbolji pobjedi.

U fer i korektnom takmičenju ekipa 3.pb iz Orašja, bez poraza, bila je najuspješnija ekipa. Ostvaren plasman po završetku takmičenja je slijedeći:
1. mjesto 3.pb
2. mjesto 2.pb
3. mjesto 1.pb
4. mjesto ab
5. mjesto Komanda 6.pbr sa prištabnim jedinicama

Najbolji strijelac takmičenja sa postignutih sedam golova je vojnik Mijo Dejanović pripadnik 3.pb ispred kaplara Knežić Dragana iz 1.pb i vojnika Vuković Velimira iz ekipe Komande 6.pbr koji su postigli po pet golova.
Po završetku turnira upriličen je zajednički ručak za sve učesnike tokom kojeg se izvršila dodjela diploma najuspješnijim ekipama i najboljem pojedincu.
Takmičenje je proteklo u fer, sportskoj i nadasve prijateljskoj atmosferi, a učesnici turnira pokazali su pripadnost ekipi, jedinici i OS BiH.

Info – 6.pbr