6. Pješadijska brigada

Prijem najuspješnijih sportista i dobrovoljnih davalaca krvi 6.pješadijske brigade u Komandi brigade

19.12.2011

Kao i predhodne godine decembar mjesec je predviđen za rezimiranje ostvarenih rezultata i sportskih dostignuća kako pojedinaca tako i ekipa u 6.pješadijskoj brigadi. Takođe, to je prilika da se najuspješnijima dodjele stimulativne mjere ne samo u sportu nego i u jednoj od najhumanijih aktivnosti, a to je dobrovoljno davanje krvi.

Kao i predhodne godine decembar mjesec je predviđen za rezimiranje ostvarenih rezultata i sportskih dostignuća kako pojedinaca tako i ekipa u 6.pješadijskoj brigadi. Takođe, to je prilika da se najuspješnijima dodjele stimulativne mjere ne samo u sportu nego i u jednoj od najhumanijih aktivnosti, a to je dobrovoljno davanje krvi.

Tim povodom brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pješadijske brigade, upriličio je svečani prijem 16. decembra u komandi brigade. Sport u 6.pješadijskog brigadi predstavlja veoma bitnu stavku u razvoju psihofizičkih sposobnosti svakog pojedinca i bez njegovog kontinuiteta nezamislivi su i zavidni rezultati.

Tokom prijema, upriličena je analiza ostvarenih sportskih rezultata u 2011.godini koju je prezentovao pukovnik Savo Gnjatić i analiza dobrovoljnih davalaca krvi koju je prezentovao kapetan Marković Zoran. Za brigadu 2011.godina, kada su sportski rezultati u pitanju, može se konstatovati da je bila jako uspješna, to potvrđuje pehar i diploma za osvojeno prvo mjesto u sveukupnom plasmanu u svih zbirnim takmičenjima na nivou OS BiH. I ove godine je brigada potvrdila dominaciju u disciplinama - streljaštvo (pištolj i puška), polumaratonu u muškoj i cros kantri u ženskoj konkurenciji, te odbojci i šahu gdje su ekipe 6.pbr na nivou OS BiH zauzele prvo mjesto. Kako smo imali na jednom mjestu najuspješnije sportiste, vođe ekipa, te najodgovornije starješine brigade rezimirali su se rezultati ali i definisale obaveze za narednu godinu.

General Novaković je istakao da brigada ima ogroman potencijal za ostvarenje zapaženih sportskih rezultata, ali za to treba dobro planiranje, te izvršiti izbor selekcija pojedinaca i formiranje ekipa koje će predstavljati brigadu na višim nivoima takmičenja. Kao komandant naglasio je da je prezadovoljan postignutim rezultatima naročito u vojničkoj disciplini - streljaštvo i tu očekuje i dalje težište angažovanja. Pored osvrta na rezultate i naglašavanje planova za narednu godinu, to je bila i prilika da se najuspješnijim pojedincima za ostvarene sportske rezultate uruče pohvale i simbolični pokloni kao motivacija za naredni period.

Za najbolje sportiste brigade u pojedinačnoj konkurenciji žena u 2011.godini proglašena je voj. Monika Dejanović, dok u muškoj konkurenciji to je bio vojnik Branko Tovilović.

Pored sportskog dijela aktivnosti u nastavku je realizovana analiza dobrovoljnog davanja krvi u 2011.godini. Prezentacijom ostvarenih rezultata, kapetan Zoran dr Marković, naglasio je značaj učešća pripadnika brigade u navedenoj aktivnosti. U toku 2011.godine pripadnici brigade su kroz redovne i vanaredne akcije davanja krvi dali velik doprinos u pružanju pomoći potencijalnim korisnicima ove dragocjene tečnosti.

U organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi sa nivoa brigade između ostalih najviše se istakao vodnik Ciculić Milenko koji je do sada dao 46 doza krvi. Tim povodom Komandant brigade imenovanom je uručio minijaturu sa posvetom za posebno ostvareno humano djelovanje.

Uz koktel i druženje prisutni su istakli zadovoljstvo na organizovanom prijemu čime se dokazuje vrednovanje ostvarenih rezultata kako pojedinca tako i ekipa, te će to predstavljati motiv više za ostvarenje još boljih rezultata u narednoj godini.

Info 6.pbr