6. Pješadijska brigada

Obilježavanje pravoslavnog Božića na lokaciji kasarna ”Kozara” u Banja Luci

13.1.2012

Tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića održan je 12.01.2012.godine na lokaciji kasarne “Kozara” u Banja Luci. Svečanosti, koju su organizovali pravoslavni vojni sveštenici u saradnji sa komandantima jedinica na lokaciji, prisustvovali su brojni zavaničnici Parlamenta BiH, Vlade Republike Srpske, Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Eparhije banjalučke Srpske pravoslavne crkve, NATO-a i medija.

Tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića održan je 12.01.2012.godine na lokaciji kasarne “Kozara” u Banja Luci.
Svečanosti, koju su organizovali pravoslavni vojni sveštenici u saradnji sa komandantima jedinica na lokaciji, prisustvovali su brojni zavaničnici Parlamenta BiH, Vlade Republike Srpske, Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba OS BiH, Eparhije banjalučke Srpske pravoslavne crkve, NATO-a i medija.

Nakon uvodne riječi dobrodošlice brigadnog sveštenika 6.pbr Đuričić Borislava, ispred Ureda pravoslavnog dušebrižništva prisutnima se obratio nastojatelj Vlajić Slađan sa najboljim željama povodom najsvetijeg praznika pravoslavnih vjernika.
Najljepše želje u svojstvu domaćina povodom obilježavanja pravoslavnog Božića prisutnima je uputio i komandant 6.pbr OS BiH brigadni general Stamenko Novaković, tradicionalnim pozdravom “''Mir Božji Hristos se Rodi”, te u svom obraćanju, između ostalog, istakao da je na ovom skupu prisutna vjerska, tradicionalna, kulturna i istorijska raznolikost. „Ovde smo jedinstveni u nadi da će nam svakim danom biti bolje i da će ovakva druženja umnogome doprineti boljem razumevanju i većem poštivanju“, naglasio je general Novaković.


Prigodnim riječima, uz čestitke, prisutnima se obratio i gost svečanosti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, istakavši značaj i ulogu OS BiH u očuvanju mira na ovim prostorima.
Svi prisutni su ovim druženjem osjetili toplinu koju Božić donosi.
Nakon druženja upriličene su izjave za medije povodom pomenutog događaja.

Info 6.pbr