6. Pješadijska brigada

U Bihaću realizovano sportsko takmičenje u fudbalu na nivou 6.pješadijske brigade OS BiH

26.4.2012

Na stadionu u kasarni «Adil Bešić» u Bihaću u organizaciji 2.pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH održano je sportsko takmičenje u fudbalu na nivou 6.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Na stadionu u kasarni «Adil Bešić» u Bihaću u organizaciji 2.pješadijskog bataljona 6.pbr OS BiH održano je sportsko takmičenje u fudbalu na nivou 6.pješadijske brigade Oružanih snaga BiH. Aktivnost je otpočela svečanim postrojavanjem ekipa učesnika u sportskom takmičenju i ceremonijom svečanog otvaranja, te predajom raporta komandantu 2.pb 6.pbr OS BiH majoru Elviru Bešiću, a nastavljena odigravanjem fudbalskih utakmica između jedinica u sastavu 6.pbr koje je trajalo od 18 do 20.04.2012.godine.



Takmičenje u fudbalu otpočelo je žrijebanjem pozicija, nakon čega se pristupilo realizaciji takmičarskog dijela. Navedenoj aktivnosti prisustvovali su sportske ekipe, predstavnici jedinica u sastavu 6.pbr prema sljedećem: Komanda 6.pbr sa prištabnim jedinicama i artiljerijskim bataljonom, 1.pješadijski bataljon, 2.pješadijski bataljon, 3.pješadijski bataljon.

U sportskom i fer nadmetanju u tri dana takmičenja, sve jedinice su pokazale svoje dobre pripreme za ovo takmičenje, a odigrane utakmice su dale dobre rezultate, što je na svečanoj ceremoniji zatvaranja sportskog takmičenja i istaknuto.

Ceremoniji svečanog zatvaranja prisutvovao je brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pbr zajedno sa pomoćnicima komandanta 6.pbr i komandantima bataljona 6.pbr, koji je na osnovu rezultata proglasio najbolju ekipu - ekipu 2. pješadijskog bataljona, najboljeg golmana Stevicu Stevanovića iz sastava Artiljerijskog bataljona, strijelca Tomislava Damjanovića iz sastava 3.pješadijskog bataljona i najboljeg igrača Edina Velagića iz sastava 2.pješadijskog bataljona. Oni će činiti ekipu 6.pbr koja će uzeti učešće na takmičenju u fudbalu na nivou OSBiH.
Svim pohvaljenim pojedinicima i ekipama su uručene diplome, a najboljem strelcu uručene su i kopačke.

Pripadnici 2.pb, posebno pripadnici 2.pješadijske čete na čelu sa poručnikom Saidom Velićem, svojim vlastitim zalaganjem su uspjeli u proteklom periodu u krugu kasarne urediti i u potpunosti osposobiti veoma moderno uređenu streljanu za gađanje vazdušnom puškom. Ovom prilikom brigadni general Stamenko Novaković otvorio novouređenu streljanu vazdušnom puškom i tom prilikom pohvalio pripadnike 2.pb za uspješnu realizaciju sportskog takmičenja u fudbalu, kao i za zalaganje i doprinos koji je uložen za uređenje streljane.

Info. 6 pbr