6. Pješadijska brigada

Realizovani brifing komandanata – komandira potčinjenih jedinica komandantu 6.pbr i brifing za delegaciju vojno-diplomatskih predstavnika

28.5.2012

U kasarni “Kozara” u Banja Luci 22. 05. 2012. godine realizovan je mjesečni brifing komandanata – komandira potčinjenih jedinica komandantu 6. pbr za mjesec maj 2012. godine.

U kasarni “Kozara” u Banja Luci 22. 05. 2012. godine realizovan je mjesečni brifing komandanata – komandira potčinjenih jedinica komandantu 6. pbr za mjesec maj 2012. godine.
Tom prilikom, komandanti pješadijskih bataljona, artiljerijskog bataljona i komandiri prištapskih jedinica na svojim lokacijama su prezentovali komandantu 6. pbr brigadnom generalu Stamenku Novakoviću realizovane aktivnosti u prethodnom periodu, kao i planove rada za naredni mjesec.
Između ostalog, komandanti pješadijskih bataljona, artiljerijskog bataljona i komandiri prištapskih jedinica su upoznali generala sa ključnim događajima koji su realizovani, iznoseći probleme sa kojima su se susretali u radu, sa prijedlozima za njihovo prevazilaženje. Istaknuti su i težišni zadaci koji očekuju svaku od jedinica u narednom mjesecu.
Po završetku brifinga, konstatovano je da je ovom aktivnošću u potpunosti sagledano stanje u jedinicama, te iznesena i povratna informacija potčinjenima, a sve u cilju postizanja što boljih ukupnih rezultata Komande i jedinica ove brigade.



Nakon ovog brifinga, realizovan je informativni brifing komandanta Multinacionalanog bataljona „Sjever” i pukovnika Samira Palića S-3 Komande 6. pbr za delegaciju vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH, o realizovanoj zajedničkoj obuci pripadnika 6. pbr i jedinica EUFOR-a, kao i planovima obuke za 2012. godinu.

Poslije brifinga svi učesnici su zajednički prisustvovali izvođenju zajedničke vježbe MNBN EUFOR- a i pripadnika 1/6. pbr.

Info 6.pbr