6. Pješadijska brigada

Priprava za obilježavanje Uskrsa

2.4.2010

Prema Planu Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na “Veliki Ponedjeljak” dana 29.marta 2010.godine održana je priprava za Uskrs u kasarni “Sinovi Posavine” u Orašju.

Prema Planu Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na “Veliki Ponedjeljak” dana 29.marta 2010.godine održana je priprava za Uskrs u kasarni “Sinovi Posavine” u Orašju. Uz prigodni nagovor, ispit savjesti, primanje sakramenta sv. Ispovjed, sv.pričesti i slavljenje sv. mise u kapeli Sv. Juraj u kasarni okupilo se oko 150 sudionika.

Pored pripadnika 3.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade OS BiH bili su prisutni i pripadnici svih vidova policije MUP-a Županije Posavske, te pripadnici granične policije BiH.

Desetak svećenika šamačkog dekanata bilo je na raspolaganju za sv. ispovjed. Ovaj susret je završio prigodnim prijemom u restoranu kasarne sa željom da nam svima nadolazeći dani budu na spasenje, a svetkovina Gospodinova Uskrsnuća sretna i blagoslovljena.

Uz vodstvo brigadnog kapelana fra Marka Oršolića i svestranu potporu komandanta kasarne majora Mate Zrimića bio je ovo lijep i plodonosan susret.

Kontakt: info_6pbr@js.mod.gov.ba