6. Pješadijska brigada

Sportsko takmičenje u fudbalu na nivou 6.pješadijske brigade

1.6.2010

U organizaciji 1.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade u kasarni «Kozara» u Banja Luci 31.maja 2010.godine je održan brigadni turnir u fudbalu.

U organizaciji 1.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade u kasarni «Kozara» u Banja Luci 31.maja 2010.godine je održan brigadni turnir u fudbalu. Na turniru su učestvovale 4 ekipe i to: 1.pješadijski bataljona iz Banja Luke, 2.pješadijski bataljon iz Bihaća, 3.pješadijski bataljon iz Orašja i artiljerijski bataljon iz Doboja ojačan sa prištapskim jedinicama brigade.

Nakon okupljanja i prihvata gore navedenih ekipa, izvršeno je postrojavanje istih na sportskom terenu - „Balonu“, gdje se nakon intoniranja državne himne prisutnima obratio domaćin takmičenja, komandant 1.pješadijskog bataljona, major Ljubo Kovačević. Uz riječi dobrodošlice isti je takmičare upoznao o planiranim aktivnostima tokom jednodnevnog takmičenja, uz želju za ostvarivanje dobrih rezultata.

Takođe, ovoj aktivnosti prisustvovao je i komandant 6.pješadijske brigade, brigadni general Stamenko Novaković, koji je u svom obraćanju istakao dosadašnje dobre rezultate na ovom polju koje je brigada ostvarivala, ovo je takođe prilika da se potencijalni kandidati za reprezentaciju brigade dokažu i pokažu kako bi se formirao kvalitetan sastav koji će pokušati ostvati što zapaženiji rezultat na predstojećem takmičenju na nivou OS BiH koje će se održati za nekoliko dana na istoj ovoj lokaciji. Nakon obraćanja Komandant je i svečano otvorio sportsko takmičenje.

Iako vrijeme zbog intenzivnih padavina nije išlo na ruku takmičarima, borbenost i požrtvovanosti nije nedostajalo. Igralo se po takozvanom kup sistemu i na prvoj utakmici dana sastali su se 2.pješadijski i artiljerijski bataljon u kojoj je bio uspješniji 2.pješadijski bataljon. Obilna kiša, koja nije prestajala, natopila teren u kasarni „Kozara“, tako da ekipe nisu mogle prikazati najbolje što znaju. U drugoj utakmici sastali su se 1.pješadijski i 3.pješadijski bataljon. Sa rezultatom od 4:1 - 1.pješadijski bataljon je izborio ulazak u finale gdje ga je čekao 2.pješadijski bataljon.

U poslijepodnevnim satima za treće mjesto razigravali su ekipe 3.pješadijskog bataljona i aritljerijskog bataljona i tu je uspješnija bila ekipa iz 3.pješadijskog bataljona.

Finalna utakmica bila je onakva kakvom se i očekivalo, tvrda, neizvjesna do posljednjeg zvižduka sudije. Jedna greška odlučila je o pobjedniku nogomentnog turnira, a to je bila ekipa 2.pješadijskog bataljona iz Bihaća koja je savladala 1.pješadijski bataljon sa rezultatom 1:0.

Nakon takmičarskog dijela upriličena je dodjela diploma za najuspješnije ekipe i pojedince po slijedećem:
1.mjesto – 2.pješadijski bataljon
2.mjesto – 1.pješadijski bataljon
3.mjesto – 3.pješadijski bataljon
Fer pley ekipa – artiljerijski bataljon sa prištapskim jedinicama
Najbolji strijelci- vojnici Đuđić Ljubiša iz 1.pb i Vincetić Mirko iz 3.pb
Najbolji igrač- vojnik Sarajkić Senad iz 2.pb
Najbolji golman – vojnik Prošić Mujo iz 2.pb.

info: 6.pbr