6. Pješadijska brigada

Primopredaja dužnosti Komandanta 6.pbr.

18.2.2013

U kasarni “Kozara“ u Banja Luci je 18.02.2013.god. izvršena svečana primopredaja dužnosti Komandanta brigade između dosadašnjeg komandanta 6. pbr. OS BiH brigadnog generala Stamenka Novakovića i novoimenovanog komandanta brigadira Radovana Ilića.

U kasarni “Kozara“ u Banja Luci je 18.02.2013.god. izvršena svečana primopredaja dužnosti Komandanta brigade između dosadašnjeg komandanta 6. pbr. OS BiH brigadnog generala Stamenka Novakovića i novoimenovanog komandanta brigadira Radovana Ilića.

Ceremoniji svečane primopredaje pored pripadnika brigade prisustvovli su general major Rizvo Pleh- zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za operacije, brigadni general Ivica Jerkić- v.d Komandant Operativne komande OS BiH, brigadni general Sakib Forić - zamjenik Komandanta OK OS BiH za operacije, brigadni general Mirko Tepšić- zamjenik Komandanta OK OS BiH za resurse, brigadni general Marko Stojčić – zamjenik Komandanta za operacije u KP, brigadni general Husein Tursunović – generalni inspektorat , druge visoke zvanice iz sastava OS BiH i pridruženi ETT tim iz sastava Poljskog kontigenta EUFOR-a.

Nakon predaje raporta v.d. Načelnika štaba 6.pbr. pukovnika Slavena Blavickog – general majoru Rizvi Plehu, prisutnima su se obratili brigadni general Ivica Jerkić, koji se u svom govoru zahvalio dosadašnjem komandantu 6.pbr brigadnom generalu Stamenku Novakoviću na uspješnoj saradnji i postignutim rezultatima u radu, a brigadiru Radovanu Iliću poželio sreću i uspjeh u daljem radu i da održi do sada postignute visoke standarde 6.pbr.

U svom izlaganju brigadni general Stamenko Novaković se zahvalio svojim saradnicima na saradnji zaželio puno lične i porodične sreće svim prisutnima, a brigadiru Radovanu Iliću da održi standarde koje je brigada dostigla i nastavi na jačanju i izgradnji 6.pbr.

Brigadir Radovan Ilić je u svom izlaganju istakao da preuzima brigadu koja iza sebe ima dosta uspjeha te da će i u svom budućem radu težiti da održi visok nivo profesionalizma koje je brigada dostigla sa brigadnim generalom Stamenkom Novakovićem na čelu, zahvalio se prisutnima, te nakon toga se pristupilo potpisivanju Zapisnika o primopredaji dužnosti komandanta 6. pbr OS BiH.

Potom se obratio general major Rizvo Pleh koji je naglasio visoko profesionalni odnos, saradnju i uspjeh koje je brigada postizala na čelu sa brigadnim generalom Stamenkom Novakovićem, a brigadiru Iliću zaželio da nastavi sa izgradnjom i jačanjem 6.pbr.

U ime generalskog kora i komandanata brigada v.d. komandanta OK OS BiH brigadni general Ivica Jerkić je uručio prigodan poklon brigadnom generalu Stamenku Novakoviću, a pukovnik Slaven Blavicki je u ime pripadnika 6.pbr. i prištapskih jedinica brigadnom generalu Stamenku Novakoviću uručio prigodan poklon.

U ime pripadnika 6.pbr. brigadni general Stamenko Novaković je uručio prigodan poklon general-majoru Rizvi Plehu koji odlazi u penziju i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji.

Info.6.pbr