6. Pješadijska brigada

Posjeta Ministra odbrane BiH lokacijama razmještaja komandi i jedinica u Banja Luci

2.4.2013

U sklopu planskih aktivnosti ministar odbrane BiH, gospodin Zekerijah Osmić, je 01.04.2013.godine posjetio je dio komandi i jedinica OS BiH koje se nalaze u i okolini Banja Luke.

U kasarni „Kozara“ posjetio je Komandu za podršku OS BiH i Komandu 6.pbr. Komandanti ovih jedinica, kao i komandanti brigade ZS i PZO te Komande za upravljanje personalom upoznali su ministra Osmića sa zadacima, stanjem, aktivnostima i problemima te potrebama u narednom periodu.

U kratkim izlaganjima poslije brifinga komandanata, ministar Osmićje istakao problemske sadržaje koji postoje na višim organizacijskim nivoima, a koji na neposredan i posredan način opterećuju rad u komandama i jedinicama OS BiH.

Takođe, ministar Osmić je u kasarni „Kozara“ imao priliku vidjeti i pokaznu vježbu pri realizaciji zadataka deklarisane jedinice u naseljenom mjestu. Upriličen je i obilazak dijela infrastrukture u ovoj kasarni.

Drugi dio posjete odvijao se u Centru za borbenu obuku Manjača gdje je ministar Osmić sagledao kapacitete i resurse ovog centra.

Posjeti ministra Zekerijaha Osmića prisustvovali su i brigadni general Mirko Tepšić, zamjenik NZŠ OS BiH za operacije i brigadni general Dragan Vuković, komandant OK OS BiH. 

Info 6.pbr