6. Pješadijska brigada

Učešće pripadnika 1.pješadijske čete na vježbi „BRZI ODGOVOR“ sa pripadnicima EUFOR-a

7.5.2013

U periodu od 22.04. do 26.04.2013. godine u kasarni u Pazariću i na lokalnom poligonu za obuku pored Kalinovika pripadnici 1.pješadijske čete 1.pješadijskog bataljona su učestvovali u velikoj zajedničkoj vježbi „BRZI ODGOVOR“ sa pripadnicima EUFOR-a.

Na vježbi su pored naših pripadnika učestvovale jedinice jačine čete iz Austrije, Mađarske i Irske koja se nalaze u sastavu kontingenta EUFOR i vazduhoplovne transportne jedinice EUFOR.

Učešće na ovoj vježbi je izuzetno važno iz razloga što su pripadnici 1.pješadijske čete pokazali obučenost i spremnost da zajedno sa vojnicima iz drugih zemalja ravnopravno učestvuju u vježbama i drugim zadacima koji se postavljaju pred pripadnike OS BiH u današnje vrijeme. Tokom izvođenja obuke izvođene su teme koje se odnose na izvođenje zadataka u operacijama podrške miru u multinacionalnim jedinicama kao što su Patroliranje, Obezbjeđenje baze, Razbijanje demonstracija, Predaja zone civilnoj policiji a posebno dinamična je bila tema Vazdušni desant tokom koje su naši pripadnici pokazali vrlodobro sadejstvo sa drugim jedinicama EUFOR kao i njihovim vazduhoplovnim snagama.

Dana 25.04.2013.godine održana je pokazna DVD vježba gdje su svi učesnici vježbe demonstrirali svoje sposobnosti i osposobljenost pred velikim brojem stranih i domaćih zvanica, pripadnika oružanih snaga i vojno-diplomatskog kora. Svi učesnici vježbe su pohvaljeni za izuzetno uspješno izvedenu vježbu i profesionalnost tokom izvršenja zadataka. a pripadnici 1.pješadijske čete su kroz izvođenje zajedničke vježbe pokazali spremnost za izvršenje svih zadataka i zajedničko djelovanje u multinacionalnom okruženju.

info 6.pbr