6. Pješadijska brigada

U sklopu posjete Irske čete OS BiH organizovani sportski susreti u Banja Luci

9.5.2013

Dana 29.04.2013.godine na LPO Manjača održano je takmičenje u vojnim vještinama na temu „Marširaj i gađaj“ u organizaciji Ambasade Velike Britanije u BiH, OS BiH i EUFOR-a.

Pored tima iz sastava 6.pbr kojeg je predvodio komandir izviđačke čete poručnik Enis Herić u takmičenju su učestvovali i timovi iz 4. i 5. pbr OS BiH, tri tima iz Irske gardijske čete, dva tima iz austrijskog te jedan tim iz turskog kontigenta EUFOR-a.

Veoma zahtjevnu rutu dugu oko 8 kilometara, dodatno usložnjenu sa određenim supozicijama, prvi je prešao tim 6.pbr sa vremenom 01: 23 minute te zauzeli 1.mjesto. Drugo mjesto je pripalo timu iz Irske gardijske čete sa rezultatom 01:30 minuta dok je 3.mjesto pripalo timu iz 4.pbr sa rezultatom 01:34 minute.

Timovima koji su osvojili prva 3 mjesta dodijeljene su medalje, dok je timu 6.pbr kao pobjedniku takmičenja uručena prelazna sablja Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva koja se nalazi izložena u ZŠ OS BiH.

Pored poručnika Enisa Herića u timu 6.pbr učestvovali su: kapetan Siniša Perić, stariji vodnik Saša Burić, vojnik I klase Rade Rokvić, vojnik Denis Dedić i vojnik Damir Ahmetović.

Takmičenje se nastavilu 30.04. kada su se u kasarni Kozara održali susreti u malom fudbalu i košarci.

Rezultati u fudbalu:

1. MUP RS

2. 6.pbr

3. br ZS i PZO

Rezultati u košarci:

1. MUP RS

2. EUFOR

3. Irska gardijska četa

Info 6.pbr