6. Pješadijska brigada

Humani gest pripadnika 2.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade

2.8.2013

Nakon što su pripadnici 2.pb/6.pbr OS BiH uzeli aktivno učešće na gašenju požara u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“, na zahtjev civilnih institucija Općine Bihać njihovo angažovanje je nastavljeno na raščišćavanju zgarišta, evakuaciji MTS odnosno normalizaciji života i rada Kantonalne bolnice.

Odobrenjem Ministra odbrane svi resursi i kapaciteti jedinice su stavljeni na raspolaganje bolnici, a na terenu je svakodnevno angažovana jedinica na navedenim aktivnostima, čime su OS BiH još jednom pokazale da su spremne i organizovane da u potpunosti ispune svoju misiju.

Dana 31.07.2013.godine u toku raščišćavanja krovišta na Kantonalnoj bolnici, p.por. Edin Karadžić je propao kroz otvor na krovu bolnice i pri tom zadobio teže tjelesne povrede. Istom je odmah ukazana prva pomoć, nakon čega je transportovan u Dom zdravlja gdje su mu konstatovane teže  povrede desne šake, kontuzije ramena, kuka i koljena. Istog dana kirurški je obrađen i hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici.

Potporučnik Karadžić je bio angažovan na koordinaciji svih aktivnosti koje se trenutno sprovode na terenu. Isti je lično uložio mnogo rada i truda pri realizaciji zadataka 2.pb u Kantonalnoj bolnici.

Tokom dana, pripadnici 2.pb posjetili su potporučnik Edina Karadžića, čije je stanje trenutno stabilno. Prilikom posjete poželjeli su p.por. Karadžiću brz oporavak i u ime kolektiva pružili podršku njemu i njegovoj porodici. Pripadnici 2.pb obišli su i porodicu nastradalog pripadnika, a misija jedinice će biti nastavljena jer pripadnici 2.pb su ustrajni da u potpunosti izvrše dodijeljenu misiju.

Info 6.pbr