6. Pješadijska brigada

Primopredaja dužnosti Komandanta 1. pješadijskog bataljona 6. pbr

30.10.2013

U kasarni "Kozara" u Banja Luci 28.10.2013. godine, pred svečanim strojem jedinica iz sastava 1. pješadijskog bataljona, te uz prisustvo komandanta 6. pbr OS BiH, brigadira Radovana Ilića i njegovih saradnika, izvršena je primopredaja dužnosti Komandanta 1. pješadijskog bataljona.

Primopredaji je prisustvovao i brigadir Gojko Knežević iz Komande za podršku OS BiH. Umjesto pukovnika Darija Pajića koji odlazi na novu dužnost u KOiD OS BiH za komandanta 1. pješadijskog bataljona postavljen je major Savo Vidaković, koji je do sada obavljao dužnost komandanta Vojno-obavještajnog bataljona u brTP OS BiH.

Nakon predaje raporta postrojenim pripadnicima 1. pb obratio se komandant 6. pbr brigadir Ilić koji se zahvalio dosadašnjem komandantu na profesionalnom i odgovornom vršenju dužnosti, kratko se prisjetio najvažnijih zadataka koje je jedinica izvršila i poželio mu sreću na novoj dužnosti.

Novom komandantu je poželio dobrodošlicu u redove 6. pbr i poručio da očekuje od njega korektan i profesionalan odnos u obavljanju komandantske dužnosti u 1. pješadijskom bataljonu. Nakon brigadira Ilića postrojenim pripadnicima su se biranim riječima obratili major Vidaković i pukovnik Pajić.

info: 6.pbr