6. Pješadijska brigada

Obilježen Dan Oružanih snaga BiH u kasarni „Kozara“ u Banja Luci

28.11.2013

Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, te nizom drugih aktivnosti 22.11.2013. godine obilježena je 8. godišnjica od formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U svojstvu domaćina, prisutnima se obratio načelnik Štaba 6.pbr, pukovnik Slaven Blavicki, koji je podsjetio na značaj ovog događaja, te najznačajnije rezultate postignute u prethodnom periodu.

Prisutnima se obratio i komandant Komande podrške OS BiH, brigadni general Husein Tursunović, koji je čestitao pripadnicima OS BiH 8.godišnjicu od formiranja OS BiH, te naglasio „da smo uspjeli sposobnost jedinica za pomoć civilnim organima u slučaju prirodnih katastrofa i nesreća značajno unaprijediti, a samu pomoć efikasno smo pružili kada god je to trebalo. Učešće u mirovnim operacijama sada provodimo sa značajnim ugledom i autoritetom u dijelu operacija u kojima učestvujemo“.

Nakon čestitki generala Tursunovića, pročitane su naredbe o stimulativnim mjerama, a čestitke nagrađenima uputili su pored generala Tursunovića i brigadiri Gojko Knežević, Zoran Dunović, Rajko Knežević, Nedeljko Kopuz, te pukovnik Slaven Blavicki. 

Svečanosti u „Kozari“ prisustvovali su i predstavnici MUP-a RS, Granična policija BiH, te predstavnici NATO-a i EUFOR-a u BiH.

Info-6.pbr