6. Pješadijska brigada

Prijem dijela najuspješnijih sportista i dobrovoljnih davalaca krvi u 2013. godini u Komandi 6.pješadijske brigade

27.12.2013

Kao i predhodne godine decembar mjesec je predviđen za sumiranje ostvarenih rezultata i sportskih dostignuća kako pojedinaca tako i ekipa u 6.pješadijskoj brigadi. Takođe, to je prilika da se najuspješnijima dodjele stimulativne mjere ne samo u sportu nego i u jednoj od najhumanijih aktivnosti, a to je dobrovoljno davanje krvi.

Tim povodom brigadir Radovan Ilić, komandant 6.pješadijske brigade, upriličio je svečani prijem 26. decembra u Komandi brigade. Sport u 6.pješadijskog brigadi predstavlja veoma bitnu stavku u razvoju psihofizičkih sposobnosti svakog pojedinca i bez njegovog kontinuiteta nezamislivi su i zavidni rezultati. Tokom prijema, upriličena je analiza ostvarenih sportskih rezultata u 2013.godini i analiza dobrovoljnih davalaca krvi koju je prezentovao pukovnik Slobodan Simić.

Za brigadu 2013.godina, kada su sportski rezultati u pitanju, može se konstatovati da je bila uspješna, to potvrđuje pehar i diploma za osvojeno drugo mjesto u sveukupnom plasmanu u svim zbirnim takmičenjima na nivou OS BiH.

Pored osvrta na rezultate i naglašavanje planova za narednu godinu, to je bila i prilika da se najuspješnijim pojedincima za ostvarene sportske rezultate uruče zahvalnice kao motivacija za naredni period

Uz koktel i druženje prisutni su istakli zadovoljstvo na organizovanom prijemu čime se dokazuje vrijednovanje ostvarenih rezultata kako pojedinca tako i ekipa, te će to predstavljati motiv više za ostvarenje još boljih rezultata u narednoj godini.   

Info 6.pbr