6. Pješadijska brigada

Obilježavanje pravoslavnog Božića na lokaciji kasarnе ”Kozara” u Banja Luci

13.1.2014

Tradicionalni prijem povodom obilježavanja pravoslavnog Božića održan je 13. januara na lokaciji kasarne “Kozara” u Banja Luci.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske gospođa Željka Cvijanović, ministar boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, zamjenik ministra odbrane BiH gdin Živko Marjanac, generali Mirko Tepšić i Dragan Vuković te predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH i Srpske pravoslavne crkve. Prisutni su bili i predstavnici  drugih komandi i jedinica, kao i predstavnici NATO-a, EUFOR-a i medija.

Nakon uvodne riječi dobrodošlice sveštenika Dragana Grujića, najljepše želje u svojstvu domaćina povodom obilježavanja pravoslavnog Božića prisutnima je uputio komandant 6.pbr OS BiH, brigadir Radovan Ilić, tradicionalnim pozdravom “Mir Božiji Hristos se rodi”, te u svom obraćanju, između ostalog, istakao da je na ovom skupu prisutna vjerska, tradicionalna, kulturna i istorijska raznolikost. „Ovde smo jedinstveni u nadi da će nam svakim danom biti bolje i da će ovakva druženja u mnogome doprinijeti boljem razumijevanju i većem poštivanju“, naglasio je brigadir Ilić.

Prigodnim riječima, uz čestitke, prisutnima se obratio i gost svečanosti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, istakavši značaj i ulogu OS BiH u očuvanju mira na ovim prostorima kao i razvoj civilno-vojne saradnje. Takođe, naglasio je i potrebu rješavanja mnogih posrednih i neposrednih problema vezanih za OS BiH koje se trebaju riješiti na političkom nivou.

Info 6.pbr

3 FOTO GALERIJA