6. Pješadijska brigada

Oproštajna posjeta zamjenika komandanta EUFOR-a 6.pbr

31.1.2014

U kasarni “Kozara” u Banja Luci 30. 01. 2014. godine u oproštajnoj posjeti 6. pbr. bio je zamjenik komandanta EUFOR-a u BiH brigadni general József Szpisják sa saradnicima.

Zamjenika komandanta EUFOR-a u BiH brigadnog generala Józsefa Szpisjáka primio je komandant 6. pbr brigadir Radovan Ilić sa saradnicima.

Tom prilikom general Szpisják izrazio je zahvalnost brigadiru Iliću za uspješnu saradnju u proteklom periodu, a posebno u oblasti obuke tokom izvođenja vježbe “Brzi odgovor”, gdje je bila naročito izražena saradnja EUFOR-a i OS BiH. Kao jedan od značajnih pokazatelja da je vježba bila uspješna jeste i potvrda tri zemlje (Velika Britanija, Austrija, Slovačka) za dolazak na istu, koja će se održati u junu 2014. godine.      



Između ostalog, general Szpisják se zahvalio i za saradnju sa 6. pbr u oblasti sporta, izražavajući zadovoljstvo što je i lično učestvovao na sportskim takmičenjima koja su bila organizovana u kasarni “Kozara”.

Tokom razgovora, komandant 6. pbr brigadir Radovan Ilić je istakao značajnu podršku generala Szpisjáka u planiranju, organizaciji i realizaciji zajedničkih aktivnosti, te smatra da će se dosadašnja saradnja i proširiti, posebno u oblasti zajedničke obuke sa EUFOR-om. Takođe, brigadir Ilić je ukratko upoznao gosta sa težišnim zadacima 6. pbr u narednom periodu.

Info – 6. pbr