6. Pješadijska brigada

Pripadnici 2.pb/6.pbr učestvovali u obilježavanju Dana grada Bihaća

6.2.2014

U sklopu tradicionalnih aktivnosti obilježavanja Dana grada Bihaća, te obilježavanja 30 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu, pripadnici 2.pb. su od strane Općinskog načelnika Bihaća pozvani da aktivno participiraju u planiranim događajima organiziranim tim povodom.

Tako su pripadnici 2.pb/6.pbr. 01.02.2014. godine, zajedno sa predstavnicima općine Bihać, učestvovali u organizaciji prigodnog programa za građane grada Bihaća u gradskoj aleji.

Za oko 400 osoba pripremljen je čaj i porcije vojničkog graha, dok su roditelji sa djecom te vojnici iz sastava 2.pb. učestvovali u izradi određenih skulptura od snijega. Istog dana izveden je i performans posvećen obilježavanju godišnjice Olimpijskih igara u Sarajevu, koji se ogledao kroz nošenje olimpijske zastave, te olimpijske baklje u izvedbi građana koji su istu aktivnost realizirali i 1984. godine.

Prepoznavajući ulogu i značaj aktivnosti 2.pb/6.pbr. na području općine Bihać, na inicijativu odgovarajućih općinskih službi, za dosada ostvarenu saradnju u segmentu civilno-vojnih odnosa planirana je dodjela i odgovarajućih priznanja i nagrada na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana grada Bihaća.

Info 6.pbr