6. Pješadijska brigada

Renoviranje objekta straže na lokaciji kasarne „Adil Bešić“

18.2.2014

Renovirani objekat straže na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ stavljen je u funkciju 12.02.2014.godine, što pokazuje da se ukupnom ambijentu za realizaciju redovnih i vanrednih aktivnosti u okviru 2.pb posvećuje posebna pažnja.

Svečani čin okončanja svih radova na navedenom objektu upriličen je tokom redovnih aktivnosti primopredaje stražarskog osiguranja, kojem su pored pripadnika stražarskog osiguranja, prisustvovali i komandant 2.pb, članovi štaba i komandiri četa.

Kako je istakao komandant 2.pb, ovakvi i slični projekti su pokazatelj ličnog entuzijazma i profesionalnosti pripadnika jedinice, te je izrazio zahvalnost, kako pretpostavljenoj komandi tako i civilnim strukturama koji su pružili nesebičnu materijalnu i profesionalnu podršku realizaciji kompletnog projekta.

Renoviranjem ovog objekta dostignuti su respektabilni standardi koji se odnose na uvjete smještaja i boravka pripadnika 2.pb tokom obavljanja stražarske službe na lokaciji kasarne „Adil Bešić“. Također, stvoreni su neophodni uvjeti za nesmetan boravak pripadnica jedinice u objektu, što je i jedan od zahtjeva u okviru Gender projekta u OS BiH.

Info-6.pbr