6. Pješadijska brigada

Informativni brifing za komandanta Operativne komande OS BiH

18.2.2014

Komandant Operativne komande OS BiH brigadni general Dragan Vuković 12.02.2014. godine boravio je u posjeti 1. pješadijskom bataljonu i izviđačkoj četi 6. pješadijske brigade OS BiH.

Tom prilikom komandant 1. pješadijskog bataljona, major Savo Vidaković i komandir izviđačke čete, kapetan Enis Herić, organizirali su informativni brifing za komandanta OK OS BiH. Tokom brifinga prezentirane su trenutne aktivnosti i stepen priprema ove dvije jedinice za glavne događaje koji predstoje u 2014. godini.

Između ostalog, major Vidaković je naglasio važnost pravovremenih priprema za ocjenjivanje NEL-2 koje očekuje deklariranu jedinicu iz sastava 1. pješadijskog bataljona u septembru ove godine. Njegova poruka je bila da pripreme za ovo ocjenjivanje, kao i za vježbu Dinamičan odgovor 14-6“, teku po planu.

Na kraju brifinga, brigadni general Dragan Vuković je prisutnim starješinama održao kratko informiranje o trenutnom stanju u OS BiH i naglasio važnost stalnog pojedinačnog angažiranja svih pripadnika na očuvanju borbene gotovosti za izvršavanje dodijeljenih zadataka.

Nakon brifinga, general Vuković je sa komandantom 6. pješadijske brigade, brigadirom Radovanom Ilićem, obišao objekte i prostorije na lokaciji kasarne Kozarau kojima su smješteni pripadnici ovih jedinica iz sastava brigade. Također, obišli su objekat „Krčmarice“ i ostvarili uvid u osiguranje navedenog objekta.

Info-6.pbr