6. Pješadijska brigada

Dodjela priznanja općine Bihać

3.3.2014

Uspješna saradnja pripadnika Oružanih snaga BiH sa lokalnom zajednicom na području općine Bihać rezultirala je i dodjelom priznanja u povodu Dana grada Bihaća.

Naime, na svečanoj sjednici upriličenoj povodom 754. rođendana grada Bihaća, dodijeljena su i priznanja zaslužnim pravnim licima i pojedinicima koji su u proteklom periodu dali značajan doprinos prosperitetu i promociji demokratskih vrijednosti ove lokalne zajednice.

Laureati na pomenutoj svečanoj sjednici su bili i komandant 2. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade, major Elvir Bešić, kome je dodijeljeno „Specijalno priznanje općine Bihać“ za ostvarenu saradnju sa lokalnom zajednicom u proteklom periodu, a posebno za angažman snaga i sredstava u saniranju posljedica nastalih nakon požara u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Također, komandantu Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške, pukovniku Dragoljubu Čubriloviću, dodijeljeno je „Specijalno priznanje općine Bihać“ za realizirane infrastrukturne projekte na području općine Bihać u 2013. godini. 

Info 6.pbr