6. Pješadijska brigada

Nastavak pružanja pomoći civilnom stanovništvu u sanaciji od poplava

20.5.2014

Četvrti dan jedinice 6. pješadijske brigade OS BiH su na terenu u poplavljenim područijima Doboja, Orašja, Banja Luke, Prijedora i Sanskog Mosta te pomažu civilnom stanovništvu.

U Orašju pripadnici 3. pješadijskog bataljona vrše punjenje vreća sa pijeskom, a raspoloživo ljudstvo je angažovano na sanaciji nasipa u mjestu Ciglane. Na području Banja Luke u mjestu Lazarevo (Budžak), Derviši i Priječani pripadnici 1. pješadijskog bataljona i prištapskih jedinica 6.pješadijske brigade koji su razmješteni na lokaciji kasarne „Kozara“ pomažu civilnom stanovništvu u dostavljanju pitke vode i hrane te smještaj lica sa poplavljenih područja u kasarni, a u mjestima Lazarevo (Budžak) i Derviši pomažu  na raščišćavanju terena i odvozu smeća.

Na području Doboja pripadnici Artiljerijskog bataljona 6. pješadijske brigade vrše prijevoz hrane i drugih neophodnih namirnica za potrebe poplavama ugroženog stanovništva te obezbjeđuju smještaj  u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju za 45 studenata iz Trebinja i 20 studenata iz općine Srbac koji su angažovani na čišćenju grada Doboj.

Pripadnici 2.pješadijskog bataljona 6.pješadijske brigade su angažovani na prijevozu pumpi za izbacivanje vode iz Bihaća u Sanski Most.

Info-6.pbr