6. Pješadijska brigada

Zajednički iftar na lokaciji 2.pb/6.pbr u Bihaću

9.7.2014

Na osnovu plana vjerskih aktivnosti tokom mjeseca Ramazana u kasarni „Adil Bešić“, a u organizaciji 2. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade OS BiH upriličen je zajednički iftar.

Ova tradicionalna vjerska aktivnost bila je prilika da se i ove godine na zajedničkom iftaru okupe kako pripadnici 2. pješadijskog bataljona, tako i penzionisani pripadnici OS BiH, predstavnici Islamske zajednice, predstavnici civilnih, kulturnih i javnih institucija, te pripadnici drugih jedinica OS BiH.

Iftarskom druženju je prethodila svečanost povodom obilježavanja desetogodišnjice otvaranja mesdžida u kasarni „Adil Bešić“. U prostorijama mesdžida je upriličena foto izložba koja prezentira genezu izgradnje i funkcioniranja mesdžida. Ovom prilikom prisutnima se prigodnim riječima obratio bihaćki muftija Hasan ef. Makić koji je akcentirao značaj ovakvih i sličnih objekata u kasarnama OS BiH te izrazio zadovoljstvo i duboko poštovanje načinom provođenja vjerskih aktivnosti u kasarni „Adil Bešić“.

Svojim prisustvom, iftar su uveličali generali OS BiH Husein Tursunović i Kenan Dautović, bihaćki muftija Hasan ef. Makić, kao i drugi vjerski službenici iz IZ BiH, MO i OS BiH.

U ovogodišnjem druženju kao i ranijih godina na zajedničkom iftaru gostima se kratko obratio vojni muftija Hadis ef. Pašalić koji je pored ostalog naglasio značaj mjeseca Ramazana, te važnost druženja u ovom mjesecu.

Nakon obraćanja ef. Pašalića, komandant 2. pješadijskog bataljona, major Elvir Bešić svim prisutnima poželio je dobrodošlicu, zahvalio se na njihovom dolasku, te im u svoje lično ime i ime svih pripadnika jedinice poželio ugodan i lagan post, te puno lične i porodične sreće .

Po završetku iftara pristupilo se klanjanju teravih namaza, nakon čega su svi prisutni nastavili druženje.

Info-6.pbr