6. Pješadijska brigada

Obilježavanje Krsne slave bivše Vojske Repulike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka u Banjaluci

28.6.2014

Pripadnici 1. pješadijskog bataljona su 28.06.2014. godine u porti crkve Svetog Velikomučenika Kneza Lazara u Banjaluci zajedno sa sveštenicima Srpske Pravoslavne Crkvene Opštine Lazarevo organizovali obilježavanje Vidovdana, krsne slave bivše Vojske Repulike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Na parastosu poginulim pripadnicima VRS i svečanom ručku pored pripadnika bataljona i pripadnika drugih jedinica OS BiH bio je prisutan veliki broj predstavnika civilnih institucija grada Banja Luka kao i pravoslavnih vjernika iz mjesne zajednice Lazarevo u kojoj se nalazi i kasarna Kozara.

Pripadnici bataljona na čelu sa komandantom majorom Savom Vidakovićem su ponovo dokazali da su dobri domaćini i organizatori te je obilježavanje jednog od najvećih pravoslavnih praznika proteklo planski i dostojanstveno.

Major Vidaković je u pozdravnom govoru pozdravio sve prisutne, naglasio značaj Vidovdana i zaželio da se svi ugodno osjećaju na pripremljenom svečanom ručku. Pripremljenu trpezu blagoslovili su sveštenici iz crkve u Lazarevu te je nakon završetka svečanog ručka završeno i obilježavanje Vidovdana za 2014. godinu.

Info-6.pbr