6. Pješadijska brigada

Posjeta zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo kasarni u Prijedoru

25.8.2014

U okviru projekta “Bezbjedna zajednica” koji na području cijele BiH provodi NATO štab Sarajevo 25.08.2014. godine u kasarni “Žarko Zgonjanin” u Prijedoru boravili su predstavnici ove institucije.

Delegaciju NATO štaba Sarajevo je predvodio zamjenik komandanta brigadir Ole Asbjorn Fauske, a OS BiH su predstavljali major Vladimir Pešević iz Zajedničkog štaba OS BiH i kapetan Pilip Končar, komandant kasarne u Prijedoru.

U okviru cjelodnevne posjete gradu Prijedoru održan je sastanak predstavnika NATO štaba Sarajevo i OS BiH sa načelnikom Centra javne bezbjednosti Prijedor, a nakon toga je održana zajednička konferencija za medije gdje je istaknut veliki značaj zajedničkog djelovanja svih relevantnih faktora na obezbjeđenju stabilne bezbjednosne situacije u lokalnim zajednicama.

Tokom boravka u kasarni “Žarko Zgonjanin”, nakon uvodnih riječi kapetana Končara, brigadir Fauske je održao prezentaciju za pripadnike OS koji rade i borave u ovoj kasarni, te prezentovao najnovije zajedničke aktivnosti pripadnika NATO štaba i domaćih bezbjednosnih struktura koje su usmjerene na održavanje stabilne bezbjednosne situacije. Na kraju je održana i zajednička večera na koju su bili pozvani Gradonačelnik Prijedora, Načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor, Starješina vatrogasne jedinice i predstavnici Civilne zaštite ove lokalne zajednice.

Info 6.pbr