6. Pješadijska brigada

Realizovana metodsko-pokazna vježba ,,Preventivno održavanje motornih vozila i otklanjanje kvarova na terenu“

19.9.2014

U cilju obuke i uvježbavanja starješina i vojnika u rukovanju i održavanju sredstava na upotrebi, u Artiljerijskom bataljonu 6.pbr OS BiH 19.09.2014. godine na lokaciji kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, realizovana je metodsko-pokazna vježba ,,Preventivno održavanje motornih vozila i otklanjanje kvarova na terenu“.
Vježba o navedenoj temi realizovana je kroz tri radne tačke, i to: motorno vozilo - lanser raketa DAC 665-T i 665-G APRA“, motorno vozilo FAP 2026 i m/v DAF YA 4x4 4440“ i treća tačka m/v TAM –150 T11 i m/v TAM 125 AC“.

Težište izvođenja vježbe je bilo na preventivnom održavanju motornih vozila na liniji održavanja 1 (jedan), te održavanje m/v na terenu.
Tokom praktičnog dijela vježbe, komandir raketne baterije, kapetan Munir Kadrić, između ostalog, prikazao je i izvlačenje m/v (lanser raketa DAC 665-T APRA) pomoću vitla.

Posebno je bilo zapaženo izlaganje vodnika Halila Šabića koje se odnosilo na dosadašnja iskustva i praktično otklanjanje kvarova na m/v na terenu, što je posebno istakao i komandant Artiljerijskog bataljona pukovnik Dejan Pejičić.

Info 6.pbr